Культурологічні рефлексії Любові Дражевської: Олена Пчілка - Данилюк-Терещук, Тетяна; Danyliuk-Tereshcuk, Tetiana (Німецько-Українське Наукове Об’єднання ім. проф. Юрія Бойка-Блохина, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті йдеться про Любов Дражевську (1910 – 2006) та її культурологічні проекти, пов’язані з історією родини Косачів. Першим серед них був нарис про Олену Пчілку. З’ясовано, що його сюжетна оповідь про розмаїтий простір родинного та громадського життя письменниці, увиразнена спогадами і коментарями І. Косач-Борисової та ін. Відзначається, що праці (нарис, інтерв’ю, репортажі, мемуаристика) Л. Дражевської не втратили своєї інформативності й донині. The article covers a short biography of Lyubov Drazhevska (1910 – 2006) and her culturological projects that deal with the historical background of the Kosach family. Among the first ones was the sketch about Olena Pchylka. It has been verified that its storyline about the multifaceted areas of the writer’s family and public life contains the memoirs and commentaries by I. Kosach-Borysova and others. It is also mentioned that the works of Drazhevska (sketches, interviews, reports, memoirs) remain informative nowadays.
LYUBOV DRAZHEVSKA’S CULTUROLOGICAL REFLECTIONS: OLENA PCHYLKA
Keywords: нарис; родина; біографія; спогади; мемуаристика; портрет; еміграція; діаспора; sketch; family; biography; memoirs; portrait; immigration; diaspora