Українська культура: модерний дискурс : програма вибіркової навчальної дисципліни - Столярчук, Наталія Миколаївна; Stoliarchuk, Nataliia M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Мета навчальної дисципліни – презентувати концептуальні ідеї новітнього бачення української культури у контексті європейської традиції. Завдання полягають у наступному: з’ясувати модерні характеристики української культури; окреслити альтернативні практики вітчизняного культурологічного дискурсу; визначити атрибутивні ознаки сучасного культурного процесу в Україні.
Програма навчальної дисципліни «УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА: МОДЕРНИЙ ДИСКУРС» підготовки магістра галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 034 Культурологія, за освітньої програмою Культурологія.
Keywords: дискурс; народництво; модернізм; націологія