Друга світова війна в долях українців - Макар, Юрій; Macar, Yu. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено висвітленню випробовувань, які випали на долю українців під час Другої світової війни. Стверджується, що трагедія полягала в тому, що українці опинилися в лавах Червоної армії, а також польського, угорського, румунського і навіть німецького війська. Наведено дані про матеріальні збитки, завдані народному господарству України та людські втрати. The article is devoted to the trail of Ukrainians destiny during the Second World War. It is stated that the tragedy was that Ukrainians found themselves in the ranks of Red Army, and also in Polish, Hungarian, Romanian and even in German forces. The facts about financial and human losses which were inflicted to the Ukrainian national economy were given.
The Second World War in the Destiny of Ukrainians
Keywords: державно-національні інтереси; Друга світова війна; людські втрати; матеріальні збитки; Німеччина; СРСР; Україна; national interests; The Second World War; human losses; Germany; USSR; Ukraine