Польсько-український конфлікт у суспільно-політичних дискурсах з 2003 року і до сьогодні - Когут, Ірина; Kohut, I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто протистояння польського та українського суспільно-політичних дискурсів конфлікту стосовно подій на Волині у 1943 р. Висвітлено диспропорцію у публічній дискусії в медіа, яка показує перевагу польської візії цих подій над українською. Стверджується, що для отримання паритету в протистоянні польського та українського супільно-політичних дискурсів українська історична наука повинна спродукувати ще цілий ряд досліджень. This article shows the confrontation of Polish and Ukrainian socio-political discourses of conflict in relations to events in Volyn in 1943. It points out on disproportion in the public media discussion, which shows the advantage of Polish vision of these events over Ukrainian one. It is stated that Ukrainian historical science should make a great number of researches in order to reach the parity level with Polish socio-political discource.
Polish-Ukrainian Conflict in Social and Political Discourses from 2003 Until Today
Keywords: польсько-український конфлікт; події на Волині в 1943 р.; дискурс; Polish-Ukrainian conflict; events in Volyn in 1943; discourse