Формування підприємницької компетентності учнів у шкільному курсі «Підприємництво і фінансова грамотність» - Горкавчук, Роман Русланович (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2025)
У роботі розглянуто актуальність формування підприємницької компетентності учнів у сучасній школі. Показано, що сьогодні освітній процес має не лише давати знання, а й готувати учнів до свідомої участі в економічному житті. У цьому контексті курс «Підприємництво і фінансова грамотність» спрямований на розвиток умінь планувати діяльність, оцінювати ризики та знаходити практичні розв’язання. Особливу увагу приділено методам навчання, які сприяють формуванню підприємницьких навичок: проєктній роботі, кейсам, рольовим іграм, дебатам. Підкреслено важливу роль учителя як наставника, що створює середовище співпраці й творчості.
Keywords: підприємницька компетентність; фінансова грамотність; метод проєктів; кейс-метод