Реклама як засіб творення національного бренду (на прикладі України та Польщі) - Доценко, Катерина А.; Dotsenko, K. А.; Беззубець, Олена С.; Bezzubets, O. S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Стаття присвячена осмисленню реклами як важливого атрибуту бренду, зокрема національного бренду. Розглянуто роль і місце рекламних комунікацій у створенні успішного бренду держави. Проаналізовано сучасний стан розробки питань, щодо вивчення особливостей національного бренду у вітчизняному та зарубіжному рекламознавстві. У статті розглядаються основні рекламні кампанії країн-організаторів чемпіонату Європи з футболи «Євро 2012» – України та Польщі. Проаналізовано, яким чином ці держави рекламували себе за кордоном для залучення максимальної кількості туристів і вболівальників на час проведення чемпіонату. Наприкінці зроблені висновки щодо ефективності проведених рекламних кампаній та необхідності подальшого рекламування України й Польщі в світовому медіапросторі. The article is devoted to comprehension of advertising as an important attribute of the brand, in particular the national brand. The paper considers the role and place of advertising communications in the creation of a successful brand of the state. It is also been analyzed the current state of the design of the questions, concerning the study of the features of the national brand in the Ukrainian and foreign advertology. The article considers the main advertising campaign of the countries-organizers of the European football championship «Euro-2012 – Ukraine and Poland. The research has analyzed how these States are touting themselves abroad to attract the maximum number of tourists and fans at the time of the championship. At the end of the article we made some conclusions about the effectiveness of the conducted advertising campaigns and its place for further progress of Ukraine and Poland in the global media space.
Advertising as a Mean of the National Brand’s Creativity (on the example of Ukraine and Poland)
Keywords: реклама; advertising; національний брендинг; national branding; бренд держави; brand state; позиціонування країни; positioning the country; світовий медіапростір; the world media space