Психологія сім'ї - Федоренко, Раїса Петрівна; Fedorenko, Raisa P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Мета курсу: дати розуміння особливостей роботи практичного психолога з формування готовності молоді до подружнього життя та специфіки діяльності психолога з сім’ями, що потребують допомоги. Завдання курсу: дати студентам знання про процес функціонування сім’ї, що ґрунтується на всебічному аналізі сучасних підходів до її вивчення, показати цілісність особистості, взаємоузгодженість усіх її структурних компонентів, культуру відносин у сім’ях, сумісність у шлюбі, особливості сімейних конфліктів, навчити студентів користуватись діагностичним інструментарієм при вивченні особливостей функціонування сім’ї та її проблемних зон і складниками психограми сім’ї.
Keywords: психологія сім'ї; сімейні стосунки; сімейне життя; психологічна сумісність; сімейні конфлікти; моральні основи сім'ї