Фразеологічна вербалізація концептів SUCCESS<>FAILURE в англійській мові - Щербина, С. М.; Shcherbyna, S. N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто особливості вербалізації концептів SUCCESS<>FAILURE в англійській мові. Дослідження проведено шляхом аналізу фразеологічних одиниць, оскільки фразеологізми є одним із засобів об’єктивації певного фрагмента мовної картини світу. The article deals with the peculiarities of verbalization of concepts SUCCESS<>FAILURE in the English language. The investigation is based on the analysis of the phraseological units which serve as very important means of verbalization the definite part of the language worldview.
The Phraseological Verbalization of Concepts SUCCESS<>FAILURE in the English Language
Keywords: концепт; мовна картина світу; фразеологічна одиниця; тематичний та структурний принципи; concept; language worldview; phraseological units; thematic and structural principles