Когнітивна лінгвістика як нова система координат пізнання мови - Чернова, А. В.; Chernova, A. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті подано наукове трактування поняття “когнітивна лінгвістика”. З’ясовано роль і місце когнітивної лінгвістики у процесі пізнання мови. Розглянуто взаємозв’язок мови і культури, мови і мислення. Визначено об’єкт і предмет вивчення когнітивної лінгвістики. The article deals with the scientific interpretation of the concept “cognitive linguistics”. The role and place of cognitive linguistics in language learning are ascertained. The connection of language and culture, language and thinking is considered. Object and subject of cognitive linguistics are defined.
Cognitive Linguistics as a New Coordinate System of Language Learning
Keywords: когнітивна лінгвістика; cognitive linguistics; мова; language; концепт; concept