Національна ментальність і рівні її відображення в музиці - Драганчук, Вікторія Миколаївна; Drahanchuk, Viktoriia M. (Львівська національна музична академія імені М. В. Лисенка, 2008)
У статті визначаються рівні відображення національної ментальності в українській музичній культурі; аналізуються структурні елементи українського національного характеру; окреслюється вплив етнопсихології на зміст і розвиток музичної культури як процес відображення національно-ментального архетипу. The levels of reflect the national mentality in Ukrainian musical culture are defined in the article; the structural elements of Ukrainian national character are analyzes; the ethnopsychology influence on the content and development of musical culture as a process of mapping of national mental archetype is defined.
The national mentality and level of its reflection in a music
Keywords: Українська музична культура; національна ментальність; український національний характер; музична ментальність; рівень; відображення; Ukrainian music culture; national mentality; Ukrainian national character; musical mentality; level; display