Проблема гаджет-залежності у сучасному світі - Карпук, Юлія; Гошовська, Дарія Тарасівна; Karpuk, Yuliia; Hoshovska, Dariia T. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Проблема гаджетозалежності є надзвичайно актуальною для сучасного суспільства і молоді зокрема, коли спостерігається масштабне та динамічне проникнення гаджетів в усі сфери життєдіяльності людини та значною мірою відображається на її соціальному самопочутті і орієнтаціях. Взаємодія особистості з гаджетом неоднозначно впливає на її здоров’я та соціальне становлення. З одного боку, гаджет надає величезні можливості для спілкування, читання книг, відвідування онлайн музеїв та перегляду кіно, а з іншого – містить віртуальні загрози, які можуть мати негативні наслідки для особистості та її близьких у реальному житті.
Keywords: гаджет залежність; адиктивна поведінка; ігрова залежність; вплив соціальних мереж