Формування комунікативних умінь і навичок майбутніх учителів початкових класів на етнопедагогічній основі - Каптур, Галина Антонівна; Kaptur, Halyna A (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, 2013)
У статті розкрито сутність етнолінгвістичних засад вивчення сучасної української мови майбутніми вчителями початкових класів. Висвітлено досвід використання етнокультурного матеріалу як складової формування комунікативних умінь і навичок студентів на заняттях із сучасної української мови. The article is devoted to the significance of the ethnolinguistic princeples the modern Ukrainian language by future teachers of the primary school. The experience is explained the usage of the ethnocultural material as a component the formation of communicative student’s skills at the Ukrainian lessons.
Keywords: етнолінгвістичні засади; етнокультура; етнокомунікативні уміння і навички; текст; вивчення української мови; ethnolinguistic principles; ethnoculture; ethnocommunicative skills; text; learning Ukrainian language