Мовний образ дороги в українській народній пісні - Іовхімчук, Наталія Володимирівна; Iovkhimchuk, Nataliia V. (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2013)
У статті проаналізовано мовні засоби вираження найбільш уживаних номінацій на позначення дороги в українських народних піснях. З’ясовуються їх лексичні та символічні значення. In the article the language means of expression of the most used nominations are analysed on denotation of road in the Ukrainian folk songs. Turn out their lexical and symbolic values.
Nominations are on denotation of yard in ukrainian song creation
Keywords: пісенний фольклор; дорога; шлях; путь; далека дорога; шлях-дорога; чужий простір; гостинець; song folk-lore; road; way; long journey; way-road; stranger space; present