Виховний вплив сакрального мистецтва на формування духовності майбутнього художника-педагога - Каленюк, Ольга Миколаївна; Kaleniuk, Olha M. (Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, 2012)
У статті розглядається необхідність звернення до сакральної мистецької спадщини в освітньому процесі вищої школи. Доведено, що сакральне мистецтво має потенціал для активізації виховання моральних якостей особистості і впливає на формування духовності майбутнього художника-педагога. Окреслені ефективні методи, які забезпечують активне їх засвоєння та відтворення і сприяють формуванню духовності на основі гуманістичних засад християнської етики. In article is considered a necessity of the reference to the sacral art inheritance in the educational process at the higher school. It is proved that sacral art has potential for activation of education of moral qualities of the person and influences the formation of spirituality of the future artist-teacher. There are outlined the effective methods which provide their active mastering and a reconstruction and which promote formation of spirituality on the basis of humanistic principles of Christian ethics.
The educational influence of sacral art on formation of spiritualityof the future artist-teacher
Keywords: духовність; сакральне мистецтво; моральні якості; методи; християнська етика; майбутній художник-педагог; spirituality; sacral art; morality; methods; the Christian ethics; the future artist-teacher