Лексичний квантор як об’єкт дослідження в когнітивному словотворі - Бялик, В. Д.; Bialyk, V. D. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті окреслено теоретичні засади когнітивного словотвору та обґрунтовано його важливість у категоризації мовного знання. Лексичний квантор як мовна номінативна одиниця відображає обсяг мовного знання, представленого у позначуваному ним сегменті мовної картини світу, яке репрезентоване його словотвірною структурою і, таким чином, є об’єктом дослідження в когнітивному словотворі. The article focuses on the theoretical aspects of cognitive word-formation issues and their importance for the categorization of language knowledge. A lexical quantor as a linguistic nominative unit reflects the amount of linguistic information embodied in the fragment of the language worldview it designates and represented by its word-formative structure, thus being an object of cognitive word-formation study.
A Lexical Quantor as an Object of Cognitive Word-Formation Study
Keywords: когнітивний словотвір; cognitive word-formation; лексичний квантор; lexical quantor; неоквантор; neoquantor