Особливості сучасної політичної системи України в умовах повномаштабної війни - Затерчук, Роман Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У першому розділі розглянуто аспекти проблематики у працях зарубіжних та вітчизняних дослідників, а також визначено категоріально-понятійний апарат. У другому розділі охарактеризовано реформаційну політику 2010-2013 рр. та проаналізовано зміни, які відбулись у політичній системі України в умовах АТО. У третьому розділі виділено зміни в інформаційному просторі в умовах воєнного стану. Охарактеризовано функціонування політичних інститутів та нових суб’єктів впливу. Визначено роль громадянського суспільства у політичній системі України. У четвертому розділі здійснено аналіз основних викликів для політичної системи під час війни. Окреслено перспективи реформування політичної системи України.
Keywords: політична система; реформаційна політика; воєнний стан; повномасштабна війна; інформаційний простір; політичні інститути; громадянське суспільство; політичні партії