Регіональні особливості та проблеми розвитку пригодницького туризму в Південно-Африканській Республіці - Мандрик, Ірина Петрівна; Карасійчук, Тетяна Ярославівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Розкрито суть та особливості пригодницького туризму. Досліджено передумови виникнення та рівень розвитку пригодницького туризму у провінціях ПАР. Вказано, що прибережні природні ресурси, гори, річки, національні парки та інші природні об’єкти є важливими чинниками розвитку пригодницького туризму. Виявлено залежність між кількістю туроператорів пригодницького туризму та наявністю природно-рекреаційних ресурсів для його розвитку. Вказано, що лідерами за кількістю туроператорів із пригодницького туризму є такі провінції, як Західно-Капська, Квазулу Наталь і Гаутенг. Названо чинники, які гальмують розвиток пригодницького туризму в окремих провінціях країни. Виділено основні проблеми розвитку пригодницького туризму в провінціях ПАР. Проаналізовано перспективи удосконалення цієї галузі туристичної індустрії в окремих провінціях і країні загалом.
Keywords: пригодницький туризм; тур; туроператор; Південно-Африканська Республіка; 911.3.338.48(680)