Вступ до фаху - Федонюк, Сергій Валентинович; Fedoniuk, Serhii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Розглядаються основи фаху за спеціальністю "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії" освітньої програми "Європейська інтеграція". Євроінтеграція України як чинник соціально-економічного розвитку держави. Болонський процес як засіб інтеграції і демократизації вищої освіти. Європейська система трансферу кредитів – ECTS. Понятійно-категорійна система теорії міжнародних відносин. Сутність міжнародних відносин. Види і форми міжнародних відносин. Структура міжнародних систем. Природа елементів. Типологія міжнародних систем. Особливості переговорного процесу в системі міжнародних відносин. Типи інтересів і типи сили в переговорах. Теоретичні підходи до розуміння сутності суспільної комунікації. Суть, структура, завдання та функції інформаційно-аналітичної роботи у міжнародних відносинах. Рівні, форми, методи і прийоми інформаційно-аналітичної діяльності. Можливість та необхідність функціонування системи зв’язків з громадськістю в міжнародних відносинах. Зовнішньополітичні комунікації. Теоретичне осмислення глобалізації та механізмів її формування.
Keywords: міжнародні відносини; суспільні комунікації; регіональні студії; європейська інтеграція