Розвиток спортивного фехтування в Україні до 1941 р. - Дьоміна, Олена; Бусол, Василь; Шуберт, Василь; Dyomina, Olena; Busol, Vasyl; Shubert, Vasyl (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті подано факти з історії виникнення та розвитку спортивного фехтування на території України до 1941 р. Висвітлено діяльність спортивних товариств, клубів, організацій, показано роль спортивних педагогів та функціонерів у становленні організаційних, теоретико-методичних і практичних основ фехтування. Підкреслено значення спортивних традицій, закладених в Україні до 1941 р., для формування організаційних та методичних основ вітчизняної школи фехтування в повоєнний період та в роки незалежності. The facts from sport fencing formation and development in Ukraine until 1941 have been presented in the article. The sports societies’, clubs’ and organizations’ activity have been illustrated; the role of sports teachers and organization men in organizing, theoretical and methodological and practical fencing fundamentals formation has been showed. There is accented significance of sports traditions, which were founded in Ukraine until 1941, for forming organizational and methodological fundamentals native school during post-war time period and independence years.
Development of Sports Fencing in Ukraine Untill 1941
Keywords: Україна; історія; спорт; фехтування; навчання; змагання; клуби; товариства; Ukraine; history; sports; fencing; training; competitions; clubs; societies