Mетодичні підходи до викладання основ штучного інтелекту для учнів старших класів - Яцюк, Андрій Вікторович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Представлено ключові аспекти методики навчання основам штучного інтелекту для учнів старших класів. Визначено, що ефективне викладання цієї теми залежить від вдало обраних педагогічних стратегій, таких як використання практичних прикладів, проєктних методів та інтеграція міждисциплінарних підходів. Досліджено інструменти та програмні рішення, які сприяють запровадженню технологій штучного інтелекту. Розроблено веборієнтований курс «Штучний інтелект в освіті» для майбутніх вчителів інформатики, що забезпечує додаткову підтримку педагогів у їхній професійній діяльності, дозволяючи їм отримати актуальні знання з теми, освоїти нові підходи до навчання та підвищити свою кваліфікацію. Запропонована методика навчання основам штучного інтелекту з використанням сучасних педагогічних стратегій, технологічних інструментів та програмних засобів, які покращують якісний засвоєння матеріалу і розвитку в старшокласних практичних навичках.
Keywords: інформатика; штучний інтелект; здобувачі освіт