Тарас Бульба-Боровець і «Поліська Січ»: історіографічний аспект - Смогоржевська, Ірина; Smogorzhevska, I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті подано аналіз етапів боротьби військових підрозділів під командуванням Т. Бульби-Боровця проти німецької окупаційної влади і радянських партизан, їхніх відносин із різними національними угрупованнями, українським та польським населенням, висвітлений в українській та зарубіжній історіографії. The article provides the analysis of the stages of fight of the military subdivisions under the command of T. Bul’ba-Borovec’ against German occupation power and soviet partisans, their relationships with different national groupments, Ukrainian and Polish population, as shown in Ukrainian and foreign historiography.
Taras Bul’ba-Borovec’ and «Poliska Sitch»: Historiography Aspect
Keywords: «Поліська Січ»; Українська повстанська армія; отаман Тарас Бульба-Боровець; збройна боротьба; німецька окупація; радянські партизани; військо-політичні підрозділи; «Poliska Sitch»; Ukrainian Insurgent Army; ataman Taras Bul’ba-Borovec’; armed fight; German occupation; soviet partisans; military-political subdivisions