Дощові черви (Lumbricidae) агробіоценозів Волинського Полісся - Бусленко, Л. В.; Щепна, Л. В.; Buslenko, L. V.; Schepna, L. V. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
Досліджено сучасний видовий склад дощових червів у дерново-підзолистих ґрунтах агробіоценозів Волинського Полісся. Встановлено, що орний шар ґрунту заселений люмбріцідами середньоярусної нірникової морфо-екологічної групи. Домінуючим видом є Aporrectodea caliginosa. The modern specific earthworms composition in sod-podzolic soils of agribiocoenoses of Volyn Polissya is investigated. It is found out that the arable land is populated the lumbricids of the midlevel and hole morphoecological groups and the dominant one is Aporrectodea caliginosa.
Earthworms (Lumbricidae) Agribiocoenoses of Volyn Polissya
Роботу виконано на кафедрі зоології ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: дощові черви; люмбріціди; ґрунтові олігохети; агробіоценози; earthworms; lumbricidae; soil oligohets; agribiocoenoses