Символіка орнаментів в декоруванні жіночих сорочок на Волині XIX-XX ст. - Деревич, Катерина Василівна; Берлач, Олександр Павлович; Derevych, Kateryna V.; Berlach, Oleksandr P. (Харківська державна академія дизайну і мистецтв., 2012)
В статті досліджено важливі елементи побудови орнаментики жіночих сорочок на території Волині ХІХ-ХХ ст., встановлено символіку, мистецькі особливості декорування, види і техніки оздоблення.
Keywords: орнамент; dekor; жіноча сорочка; chemise; symbols