Навчально-методичні рекомендації до вивчення курсу "Фонетика і лексикологія української мови" - Мельник, Ірина Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У навчально-методичних рекомендаціях представлено опис навчального курсу «Фонетика і лексикологія української мови», його структуру, подано зміст практичних занять, завдання для самостійної роботи, методичні вказівки щодо написання рефератів, основні вимоги до запису тексту фонетичною та фонематичною транскрипціями, схеми та зразки фонетичного і лексикологічного розборів, питання для підсумкового контролю, політику оцінювання, розподіл балів, критерії, шкалу оцінювання знань здобувачів освіти, список рекомендованої основної та додаткової літератури та інтернет-джерела. Для здобувачів спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література), освітньої програми "Українська мова та література. Світова література", а також для здобувачів філологічних спеціальностей.
Keywords: фонетика; лексикологія; звук; слово; фонетичний аналіз; лексикологічний аналіз; фонетична транскрипція; фонематична транскрипція