Сезонний розподіл водного стоку р. Стир (гідропост Луцьк) та його багаторічна динаміка - Павловська, Тетяна Сергіївна; Стельмах, Валентина Юріївна; Полянський, Сергій Володимирович; Попович, Олексій Васильович (Mezinárodní Ekonomický Institut s.r.o., Česká republika, 2024)
Проведено детальне вивчення структури й динаміки змін внутрішньорічного розподілу водного стоку річки Стир (гідропост Луцьк) за сезонами року упродовж 1974−2023 рр. Здійснено оцінку значущості лінійних трендів коливань середньорічних та середніх сезонних витрат води. Досліджено тісноту звʼязку сезонних витрат води річки з відповідними значеннями температури повітря й опадів та здійснено оцінку значущості лінійних трендів коливань вказаних метеопараметрів. Окреслено подальші напрямки дослідження розподілу водного стоку р. Стир.
Keywords: водний режим; Волинська область; гідропост Луцьк; середньорічні витрати води річки; внутрішньорічний розподіл водного стоку річки; річна сума опадів; режим зволоження; річковий стік; витрата води; метеостанція; водний стік річки; водний режим річки; температура повітря; значущість лінійного тренду