Основні підсумки децентралізації 2016 р. у Волинській області - Малиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentyn Ya. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті досліджено процес децентралізаційної реформи, що здійснювався у Волинській області протягом 2016 року. Акцентовано увагу на позитивних та негативних аспектах процесу формування об’єднаних територіальних громад. Для вирішення поставлених завдань використано порівняльний метод, що дав можливість співставити результати формування об’єднаних громад у 2015 р., а також іншими регіонами, а також методи: статистичний, експертних оцінок, контент-аналіз. Доведено, що 2016 р. став більш успішним, порівняно з попереднім, однак Волинь суттєво відстала від областей – лідерів формування об’єднаних громад, обґрунтовано причини цього, а також проблеми організаційного і законодавчого характеру, без вирішення яких процес об’єднання територіальних громад у 2017 р. матиме труднощі.

In the article investigational process of decentralizaciynoy reform which was carried out in the Volhynia area during 2016. It is accented on the positive and negative aspects of process of forming of the incorporated territorial societies. For the decision of the put tasks a comparative method which enabled to confront the results of forming of the incorporated societies in 2015 is used, and also by other regions, and also methods: statistical, expert estimations, kontent-analysis. It is well-proven that in 2016 became more successful, by comparison to previous, however much Volhynia substantially fallen behind from areas – leaders of forming of the incorporated societies. Grounded reasons of it, and also problems of organizational and legislative character, without the decision of which the process of association of territorial societies in 2017 will have difficulties.
The Main Results of Decentralization 2016 in the Volyn Region
Keywords: децентралізація; об’єднана територіальна громада; реформа; орган місцевого самоврядування; decentralization; united local community; reform; local government