Еротика в українській літературі: від І.Котляревського до А.Любки - Маланій, Олена Олександрівна (My University, 2023)
Навчально-методичні рекомендації до вибіркового навчального компоненту спрямовують учнів на вивчення “делікатних”, “пікантних”, донедавна “табуйованих” тем і проблем української класичної та сучасної літератури – еротики, пристрасті, тілесності, спокуси, на з’ясування впливу національних і світових культурних традицій, на розвиток стосунків між чоловіком і жінкою, на відвертість інтимної складової художніх текстів, на формування світогляду та культури особистості. Рекомендації містять короткі теоретичні відомості з теми, окремі довідкові матеріали, художні тексти, а також плани лекційних і практичних (семінарських) занять, список рекомендованої літератури та Інтернет-ресурсів за темою спецкурсу.
Keywords: еротика в українській літературі