Взаємозвʼязок рівня фізичної підготовленості й типу вегетативної регуляції серцевого ритму кваліфікованих спортсменів із бігу на короткі дистанції - Криворученко, О.; Krivoruchenko, Y. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті представлено результати обстеження спортсменів різної кваліфікації, які спеціалізуються з бігу на короткі дистанції. Проведено класифікацію функціональних станів спортсменів за допомогою структурно-лінгвістичного аналізу варіабельності серцевого ритму. Визначено звʼязок між рівнем фізичної підготовленості й типом вегетативної регуляції серцевого ритму легкоатлетів різної кваліфікації, які спеціалізуються з бігу на короткі дистанції. The article presents the results of examining of sportsmen of different qualification who are specialized at sprint. We have made a classification of sportsmen’s functional conditions with the help of structural-linguistic analysis of heart rhythm variability. We have defined the interconnection between the level of physical fitness and types of heart rhythm vegetative regulation among sportsmen specialized at sprint.
Interconnection Between the Level of Physical Fitness and the Type of Vegetative Regulation of Heart Rhythm Among Qualified Sportsmen Who are Specialized at Sprint
Keywords: функціональний стан; спортсмен; серцевий ритм; фізична підготовленість; functional condition; sportsman; heart rhythm; physical fitness