Символіка образів в українському живописі (на прикладі теоморфних, антропоморфних і зооморфних зображень) - Дем’янова, Н. О.; Demyanova, N. O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Здійснено короткий екскурс у сферу семантики образів божества, людини й тварини в українському образотворчому мистецтві. With in the limits of the publication is a brief excursion into the area of the semantics of images of gods, humans and animals in the Ukrainian art.
The Symbolism of Images in the Ukrainian Art (for Example Teomorfniс, Anthropo-morphic and Zoomorphic Images)
Keywords: українське образотворче мистецтво; Ukrainian Аrt; живопис; painting; семантика; semantics; образ; image; символ; symbol