Інформативна насиченість іменникових композитів німецької мови (на матеріалі медіа-текстів). - Рись, Лариса Федорівна; Rys, L. F. (Криворізький національний університет, 2014)
У статті проаналізовано можливості вербалізації різного роду інформації у номінативній структурі іменникових композитів німецької мови. ІК містять фактуальну (раціональну) та прагматичну (оцінно-експресивну) інформацію про референт. Інформативна насиченість ІК застосовується в медіа-текстах для інформування читача та для формування в нього відповідного ставлення до об’єкта номінації. The article analyses the possibilities of verbalization of different information in the nominal structure of compound nouns of German. Compound nouns contain factual (rational) and pragmatic (evaluative and expressive) information about a referent. Informational intenseness of noun compounds is used in media texts for informing of reader and forming of corresponding attitude toward the object of nomination.
Informational intenseness of noun compounds of German (on the material of media texts)
Keywords: іменниковий композит; інформативність; інформативна насиченість; медіа-текст; noun compound (NC); informativeness, informational intenseness; media text