Еволюція інституційної структури Волинської обласної ради VII–VIII скликання - Сапожник, Кирил Ростиславович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі визначено актуальність, встановлено мету та завдання дослідження інституційної структури Волинської обласної ради VII–VIII скликань. У роботі проаналізовано основні етапи еволюції організаційної побудови ради, її функціональні зміни, а також трансформацію внутрішньої взаємодії між депутатськими фракціями, постійними комісіями та керівними органами. Висвітлено вплив політичних процесів, законодавчих змін та суспільно-політичної ситуації на діяльність ради в зазначений період. Окрему увагу приділено модернізації управлінських механізмів, підвищенню відкритості та прозорості в роботі представницького органу регіону. У кваліфікаційній роботі досліджуються нормативно-правові засади діяльності Волинської обласної ради, зокрема акти, які регулюють її структуру та повноваження, а також простежено взаємозв’язок між змінами у структурі ради та запитами громадянського суспільства.
Keywords: Волинська обласна рада; інституційна структура; скликання; місцеве самоврядування; представницький орган; реформи; демократичні процеси