Асоціативний словник власних особових імен - Нестерчук, Оксана Григорівна (My University, 2020)
Анкетування зі словами-стимулами, що представляють найпоширеніші православні особові імена, було роздано студентам луцьких університетів. Отримані реакції учнів на ці подразники групуються так: спочатку перераховані кровні родичі, носії імені, потім імена некровних родичів та знайомих, згодом додані імена відомих осіб, а також імена викладачів чи учнів Реакції учнів можна проаналізувати на популярність чоловічих і жіночих імен та їх варіанти на початку 21 століття, визначити, хто став їх кумиром, якими акторами та співаками милуються, читають, які фільми та телесеріали залишилися в пам’яті на довгі роки, без якого русизму вони ще не можуть обійтися, що хвилює і що викликає негативну реакцію. Запропонований словник – це невелике вікно у внутрішній світ луцьких студентів.
Keywords: анкетування зі словами-стимулами; реакції учнів; популярність чоловічих і жіночих імен та їх варіанти