Морфологічні та семантичні відмінки сучасної української літературної мови - Костусяк, Наталія Миколаївна (Інститут української мови НАН України, 2013)
У статті з позицій функційної морфолого-синтаксичної концепції схарактеризовано міжрівневу категорію відмінка, виокремлено й ієрархізовано морфологічні та семантичні відмінкові грамеми, окреслено їхній значеннєвий діапазон і засоби реалізації, особливості морфологічної та синтаксичної парадигм.
Keywords: міжрівнева категорія; відмінок; морфологічні і семантичні відмінкові грамеми; парадигма; тема; рема