Психогенеза особистості в нормі та девіації - Гошовський, Ярослав Олександрович (My University, 2024)
Мета ОК «Психогенеза особистості в нормі та девіації» – висвітлити якнайширше коло проблем і чинників, які гальмують, дестабілізують і спотворюють життєвий шлях людини. Психогенезу особистості пропонується розглядати як у нормативному перерізі, так і як постійне долання численних перепон і криз: від пренатального етапу розвитку (криза зачаття й народження) і до біологічного та соціального вмирання (криза смерті). Упродовж вивчення ОК детально розглядаються найрізноманітніші соціальні відхилення (алкоголізм, наркоманія, токсикоманія, проституція, безробіття, хабарництво, мода та ін.) і сексуальні відхилення (гомосексуалізм, педофілія, зоофілія, некрофілія, вуайєризм, садизм, мазохізм та ін.). Висвітлюється їхня психологічна природа, суть, наслідки, а також проблеми превенції, психопрофілактики, психодіагностики і психокорекції на різних вікових етапах життя людини.
Keywords: соціальні відхилення; сексуальні відхилення