Рекомендації щодо сталого управління землею та ґрунтом на національному рівні - Погорєлова, Олена (Луцьк: Вежа-Друк, 2024)
Земля та ґрунти є основою для сталого розвитку сільського господарства, основних функцій екосистеми та продовольчої безпеки. Вони є ключовими для підтримки життя на Землі. Раціональне використання та управління землею та ґрунтами пов’язане з багатьма різними сферами сталого розвитку. Існує нагальна потреба зупинити деградацію землі та виснаження поживних речовин у ґрунті та створити основу для систем сталого управління землею та ґрунтом. Сприяння сталому управлінню землею та ґрунтами може сприяти здоров’ю ґрунтів і, таким чином, зусиллям із викорінення голоду, забезпечення продовольчої безпеки та стабільних екосистем.
Keywords: сталий розвиток сільського господарства; екосистема; продовольча безпека; 657.6.012.16