Електронний бізнес у контексті цифрової економіки: розвиток та адаптація бізнес-моделей - Шостак, Людмила Василівна; Бегун, Світлана Іванівна (Навчально-науковий інститут «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» Українського державного університету науки і технологій, 2025)
Електронний бізнес у контексті цифрової економіки зазнає значних змін, що викликані розвитком новітніх технологій, таких як штучний інтелект, великі дані, хмарні обчислення та Інтернет речей. Адаптація бізнес-моделей до нових умов є критично важливою для забезпечення конкурентоспроможності підприємств. Стаття аналізує основні напрями розвитку е-бізнесу та трансформації бізнес-моделей, зокрема перехід від традиційних до цифрових моделей, інтеграцію технологій в операційні процеси, персоналізацію обслуговування клієнтів та автоматизацію бізнес-процесів. Розглядаються переваги та виклики цифрових перетворень для компаній, а також значення ефективної адаптації до швидко змінюваного цифрового середовища. Зазначено важливість гнучкості та інноваційних підходів для успіху в умовах цифрової економіки
Keywords: електронний бізнес; автоматизація; цифрова економіка; бізнес-моделі; цифрова трансформація; штучний інтелект; великі дані; хмарні технології; 65.012.3:330.34