Особливості вегетативного розмноження Buxus sempervirens L. в умовах закритого грунту - Мороз, Василь Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Роботу присвячено удосконаленню агротехніки вирощування садивного матеріалу самшиту вічнозеленого в умовах закритого ґрунту. У першому розділі на основі літературного огляду наведено загальні характеристики та морфологія самшиту вічнозеленого, а також особливості його вегетативного розмноження. У другому розділі міститься характеристика об’єкту дослідження та наведена методика проведення дослідження.У третьому розділі представлено результати дослідження, охарактеризовано досліджені особливості вегетативного розмноження самшиту вічнозеленого залежно від субстратів та стимуляторів росту. Створено проєктні пропозиції використання самшиту вічнозеленого у озелененні.В четвертому розділі проведено економічну оцінку, розраховано вартість основних елементів для забезпечення умов вкорінення рослин самшиту. У п’ятому розділі описано особливості організації охорони праці у роботі з зеленими насадженнями. Загальні висновки за результатами досліджень наведені перед списком використаної літератури (31 джерело). Випускна робота виконана на 47 сторінках друкованого тексту, включає 17 рисунків, 2 таблиці та додатки.
Keywords: buxus sempervirens; вкорінення; стимулятори росту; субстрат; живці