Специфіка перекладу прикладів у наукових текстах лінгвістичного характеру - Васейко, Юлія Святославівна; Цьолик, Наталія Миколаївна (Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, 2019)
У статті розглядаються особливості перекладу прикладів у наукових лінгвістичних текстах на прикладі польської та української мови. З’ясовано спільні та відмінні риси між цитатою та прикладом. Приклад завжди є цитатою в тому сенсі, що він стає зображенням, елементом іншої об’єктної мови. Разом з тим той самий фрагмент може функціонувати як цитата і як приклад. Проаналізовано, коли приклад потребує перекладу, а коли може вживатися в мові оригіналу. У висновках надано практичні рекомендації для перекладачів.
Keywords: приклад; цитата; мова перекладу; мова оригіналу; науковий переклад