Соціальна адаптація підлітків у закладі загальної середньої освіти - Березюк, Нійоля Кестутисівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота складається зі вступу, двох розділів та висновків до кожного з них і загальних висновків. У вступі обґрунтовано актуальність дослідження соціальної адаптації підлітків у закладі загальної середньої освіти, визначено мету, завдання, об’єкт, предмет, методи дослідження, практичне значення одержаних результатів, а також відомості про апробацію результатів дослідження і публікації. У першому розділі магістерської роботи «Теоретичні основи соціальної соціальної адаптації підлітків у закладі загальної середньої освіти» обґрунтовано сутність, види, форми, етапи соціальної адаптації підлітків; визначено критерії, показники, рівні соціальної адаптації підлітків; обґрунтовано мету, завдання, зміст, форми, методи соціальної адаптації підлітків у закладі загальної середньої освіти. У другому розділі магістерської роботи «Практичні основи соціальної соціальної адаптації підлітків у закладі загальної середньої освіти» подано результати діагностики рівня соціальної адаптованості підлітків; розроблено програму тренінгу та рекомендації для підвищення ефективності соціальної адаптації підлітків у закладі загальної середньої освіти.
Keywords: адаптація; соціальна адаптація підлітків; заклад загальної середньої освіти