Єпархіальне давньосховище в Житомирі: 120 років від часу заснування - Кушпетюк, Олена Іванівна (My University, 2013)
У статті досліджено діяльність Волинського єпархіального давньосховища та створеного при ньому Во-линського церковно-археологічного товариства як єдиної організаційної структури, підпорядкованої справі збору, вивчення і збереження пам’яток старовини та ґрунтовного дослідження волинської землі. Схарактери - зовано основні форми роботи працівників Волинського єпархіального давньосховища щодо збору, збереження та представлення в експозиції пам’яток старовини краю.The article examines the activity of Volyn eparchial antiquarium and founded by it Volyn church and archaeological society as a single organizational structure, subordinated to activity of collecting, study and preservation of ancient monuments and profound studying of Volyn land. Basic forms of work of employees of Volyn eparchial antiquarium concerning collecting, preservation and presentation in exhibition of ancient monuments of province are characterized. It is claimed that such work went through profound replenishment of museum funds by invaluable treasures of the past and evolved favorable conditions for studying of discovered antiquities.
Eparchial Antiquarium in Zhytomyr: 120 Years Since the Foundation
Keywords: олинське єпархіальне давньосховище; Волинське церковно-археологічне товариство; пам’ятка старовини; експозиція; екскурсійна діяльність; волинознавчі дослідження; археологічний з’їзд; Volyn eparchial antiquarium; Volyn church and archaeological society; antique; exhibition; excursion activities; Voly past master research; archaeological congress