Психологія особистісної ефективності - Іванашко, Оксана Євгенівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
До програми курсу Психологія особистісної ефективності включені розділи, що дозволять узагальнити теоретико-методологічні та прикладні аспекти дослідження проблеми ефективного функціонування та розвитку особистості в різних сферах життєдіяльності в умовах соціальних змін. Розглядаються соціогенетичні, психологічні, духовні чинники підтримки самоефективності та життєстійкості. Подаються технології психологічного супроводу, консультування, реабілітації особистості. Особливий акцент зроблено на актуалізації ресурсів особистісного зростання людини в генезі її буття з метою розвитку власної ефективності та формування мотивації успіху.
Keywords: особистісна ефективність; самоефективність