Сучасні фізкультурно-оздоровчі технології в системі фітнес-індустрії - Ляхова, Інна; Lyakhova, Inna; Верховська, Марина; Verkhovska, Marina (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
У статті зазначено, що фізкультурно-оздоровчі технології – молода сфера академічних досліджень. Відмінність фізкультурно-оздоровчих технологій від інших, спрямованих на формування й зміцнення здоров’я, полягає в тому, що основним засобом фізкультурно-оздоровчих технологій є фізичні вправи та комплекси фізичних вправ, орієнтовані на гармонійний фізичний розвиток, підвищення рухової активності, функціональних можливостей організму, задоволення потреби в русі тих, хто займається. Особливого значення набуває спільна думка науковців щодо змістового наповнення поняття «фізкультурно-оздоровча технологія» та, як наслідок цього, можливість правильно виконувати нові завдання в галузі оздоровчої фізичної культури, окреслені у відповідних законодавчих документах, і набути відповідний практичний досвід, який вимагає реалізації певної позиції. The article indicated that physical culture and health improvement technologies is a young sphere of academic studies that is why this notion is not clearly defined. Difference of physical culture and health improvement technology from the other ones that are aimed at formation and strengthening of health consists in the fact that physical exercises and physical exercises complex which are aimed at harmonious physical development, increasing of motor activity, functional possibilities of an organism, satisfaction of the need in movement. Special meaning has general opinion of scientists on an integrated content filling of the notion «physical culture and health improvement technology», and as a result the possibility of solving new tasks described in relevant legislative documents, obtaining of new practical experience that are needed for realization of a certain position.
Modern Physical Culture and Health Improvement Technologies in the System of Fitness Industry
Keywords: технологія; фізкультурно-оздоровчa технологія; оздоровча фізична культура; фізичне виховання; technology; physical culture and health improvement technology; health improvement physical culture; physical education