Тенденції багаторічних (2001−2020 рр.) коливань витрат води р. Луга (басейн Західного Бугу) - Павловська, Тетяна Сергіївна; Ковальчук, Максим Романович (Associazione Italiana di Storia Urbana & UKRLOGOS Group LLC, 2025)
Представлено результати дослідження внутрішньорічного розподілу водного стоку р. Луга (басейн Західного Бугу), тенденції змін середньорічних, середніх місячних, середніх сезонних витрат води річки упродовж 2001−2020 рр. Дослідження здійснювалося з використанням методів камеральної обробки даних Волинського обласного центру з гідрометеорології: математико-статистичного, порівняльного, графічного.
Keywords: водний режим; Волинська область; гідропост; середньорічні витрати води річки; внутрішньорічний розподіл водного стоку річки; середні місячні витрати води річки; середні сезонні витрати води річки; річковий стік