Підходи щодо формування тактичної майстерності веслярів-байдарочників вищої спортивної кваліфікації - Харченко-Баранецька, Л.; Kharchenko-Baranetska, L. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано підходи щодо формування тактичної майстерності висококваліфікованих веслярів. Завдання роботи – розробити й експериментально обґрунтувати методику формування тактичної майстерності веслярів-байдарочників вищої спортивної кваліфікації; вивчити ефективність впливу запропонованої методики на тактичну майстерність веслярів-байдарочників вищої спортивної кваліфікації; проан-алізувати отримані під час дослідження результати. У статті відображено варіант тактичної підготовки байдарочників на дистанцію 1000 метрів на основі ритмового фактора. Висвітлено результати дослідження та порівнюється проходження дистанції 1000 м з урахуванням ритму веслування байдарочника майстра спорту України та олімпійського чемпіона. . The article analyzes the approaches of forming tactical mastery skilled paddlers. Objectives: 1. Develop and justify the experiental method of forming tactical skills of rowers-canoeists high-skill sports. 2. To study the effectiveness of the influence of experimental techniques for tactical mastery of rowers-canoeists of high-skill level. 3. Analyze the results. The author displays the version of the tactical training of kayakers on a distance of 1,000 meters, based on the rhythm of rowing. The article shows the results of the study and comparison of flow distance of 1000 meters with a view of kayaker paddling rhythm master of sports of Ukraine and Olympic champion.
Approaches to Formation of Tactical Skills for Qualified Rowers of High Sport School
Keywords: тактика; тактична майстерність; тактична підготовка; ритм; веслування; байдарочники; tactics; tactical skill; tactical training; rhythm; rowing; rowers