Особливості сучасних внутрішньодержавних міграцій населення Чеської Республіки - Лажнік, Володимир; Lazhnik, Vоlоdymyr (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Проаналізовано динаміку та особливості сучасних внутрішніх міграцій населення Чеської Республіки за останні десятиріччя. Розглянуто структуру внутрішньодержавних міграцій населення в країні. З’ясовано струк- турні особливості формування міжкрайових, міжрайонних (міжокресних) і внутрішньорайонних міграційних потоків населення. Досліджено просторові відмінності у формуванні міграційного сальдо внутрішньодержав- них міграцій населення в Чеській Республіці на рівні країв та окресів (районів). Виявлено особливості вну- трішніх міграцій населення в групах населених пунктів, а також тенденції міжокресної та міжобщинної міграції населення у своїх краях і окресах. The dynamics and features of modern internal migrations of the Czech Repuplic population for the latest decades have been analyzed. The structure of the country's interstate population migrations has been studied. The author has defined the structural features of the formation of interdistrict, interregion and internal district migration flows of the population. Spatial differences in the net migration formation of the Czech Republic interstate migration of population are researched on the levels of regions and districts (okres). The article focuses on the features of population internal migrations in the groups of localities as well as on the trends of interdistrict and intercommune population migrations within their regions and districts.
Features of Modern Interstate Migrations of Population of the Czech Republic
Keywords: внутрішня міграція; міграційні потоки; міграційний приріст; населення; сальдо міграції; окрес; край; internal migration; migration flows; migration growth; population; net migration; district (okres); region