Концентраційна залежність питомої електропровідності твердих розчинів системи CuGaS4-CdS - Серський, Юрій Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У магістерській роботі досліджено фізико-хімічні та електрофізичні властивості твердих розчинів системи CuGaS2–CdS, визначено вплив складу та температури на питому електропровідність. Встановлено роль структурних дефектів та міжзернових бар’єрів у формуванні механізмів переносу заряду, а також обґрунтовано бар’єрний характер провідності для систем із малим вмістом CdS. Результати роботи дозволяють оптимізувати склад твердих розчинів для підвищення ефективності фотопровідних приладів, сонячних елементів і оптоелектронних пристроїв.
Keywords: CuGaS₂–CdS; тверді розчини; питома електропровідність; структурні; дефекти,; температурна залежність; механізми переносу заряду