Ведення лісового господарства у ФГ «Аміла» Волинської області - Вакулич, Роман Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Лісове господарство є однією з ключових галузей економіки України, яка забезпечує не лише задоволення потреб суспільства в лісових ресурсах, але й виконує важливі екологічні функції. У сучасних умовах ефективне ведення лісового господарства передбачає впровадження інноваційних підходів до управління, раціонального використання ресурсів та дотримання принципів сталого розвитку. У першому розділі розглянули перспективність ведення лісового господарства в Україні. В другому розділі здійснили короткий опис матеріалів та методів дослідження. У третьому розділі представлені результати аналізу основних типів лісорослинних умов, повноти, бонітету, складу і віку насаджень, а також основні лісогосподарські заходи. В четвертому розділі описано матеріально-грошову оцінку лісосіки. П’ятий розділ містить в собі техніку безпеки при проведенні лісовпорядних робіт. Висновки за результатами роботи наведені перед списком використаної літератури. Магістерська робота виконана на 42 сторінках друкованого тексту, містить 4 таблиці і 12 ілюстрацій
Keywords: лісове господарство; повнота; бонітет; лісові культури