Національно-патріотичне виховання населення Волині засобами спортивного туризму та орієнтування - Фесик, Марія Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі розглянуто питання національно-патріотичного виховання засобами спортивного туризму та орієнтування. Встановлено, що активні форми туризму, такі як екскурсії, змагання, походи та експедиції, сприяють формуванню патріотичних, естетичних та екологічних цінностей, а також моральному і фізичному зміцненню населення. З`ясовано, що на Волині значний внесок у цей процес робить «Центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради». Досліджено, що навички спортивного туризму та орієнтування підвищують безпеку, допомагаючи орієнтуватися та зберігати спокій у критичних ситуаціях. Також туризм сприяє реабілітації військовослужбовців та цивільного населення, підтримуючи психологічне відновлення через відпочинок на природі та відвідування культурних місць.
Keywords: спортивний туризм; спортивне орієнтування; національно-патріотичне виховання; Волинська область