Морфофункціональні адаптації імаго симуліїд, пов’язані з особливостями місць мешкання. - Капліч, Валерій Михайлович; Сухомлін, Катерина Борисівна; Зінченко, Олександр Павлович; Kaplich, V. M.; Sukhomlin, К. B.; Zinchenko, О. P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У роботі проаналізовано вплив широти місцевості та висоти над рівнем моря на забарвлення, розміри імаго мошок та особливості будови копулятивного апарату самців.In this paper we analyze the effect of latitude and height above sea level on the color, the size of adult black flies and structural features of the male copulative apparatus.
Morpho-Functional Adaptation of Adults Simuliid Related to Habitat Peculiarities.
Keywords: мошки; імаго; адаптації; місця мешкання; black flies; adult; adaptation; habitat peculiarities