Проблеми міжкультурної комунікації: обмовки політиків - Печко, Ніна Миколаївна; Pechko, Nina M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Політична та комунікативна вартість таких помилок варіюється від комунікативних незручностей і курйозів до змістових непорозумінь, дезінформації та цілковитої невдачі комунікативної стратегії аж до її фінального провалу, що в окремих випадках може призвести до посилення напруженості та загострення ситуації на міжнародному просторі. Мета цієї статті – розглянути типові мовні обмовки політиків, які стосуються міжкультурної комунікації, та згрупувати їх за структурно-мовним критерієм.
Keywords: мовні обмовки; міжкультурна комунікація; комунікативні стратегії